Denkt u weleens na over hoe u in de toekomst wilt wonen? Wilt u graag verhuizen of blijft u liever in uw oude buurt wonen, in uw vertrouwde omgeving? Is uw huis dan wel toekomstbestendig en voldoende duurzaam? Of zijn er aanpassingen nodig, waardoor uw wooncomfort wordt verhoogd, nu én in de toekomst? Wat als u zorg nodig heeft? Waar regelt u dat dan? Zijn er vergoedingen van de overheid of uw verzekering waar u recht op hebt? Begrijpelijke vragen. De zorg verandert, de wens om langer zelfstandig te wonen is groot. En er is veel onduidelijk over de mogelijkheden. Maar er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

RabobankNeem bijvoorbeeld de familie Kuijlaars. Zij zijn gepensioneerd en wonen al 35 jaar in hun huis in de Bilt. Ze wilden hier absoluut niet weg, maar om hier comfortabel te kunnen blijven wonen waren er wel aanpassingen nodig. En dat kost geld. Omdat het echtpaar gepensioneerd is, gingen ze er van uit dat er financieel weinig mogelijk was. Dus leek de enige optie hun geliefde huis in De Bilt te verlaten en te verhuizen naar een kleinere woning of appartement. Totdat een goede kennis hen voorstelde toch eens bij de bank binnen te lopen. Gelukkig kon er financieel veel meer dan ze dachten! Een badkamer met inloopdouche, een onderhoudsvrije tuin, het verbouwen en isoleren van de zolder en het verzorgen van het binnen– en buitenschilderwerk. Hierdoor kunnen ze nog zeker 10 jaar in hun huis blijven wonen!

Robert Paul Jorna, manager Financieel Advies bij Rabobank Rijn en Heuvelrug: ‘Veel mensen denken ten onrechte dat er op financieel/hypothecair gebied weinig mogelijkheden zijn als je gepensioneerd bent. De Rabobank heeft verschillende financiële oplossingen, speciaal voor deze doelgroep, waardoor de kans groot is dat er wél mogelijkheden bestaan voor aanpassingen binnen de bestaande woning of om door te stromen’.

De Rabobank heeft verschillende financiële oplossingen, speciaal voor gepensioneerden

Bent u ook gepensioneerd en wilt u weten wat er mogelijk is? In het najaar organiseert de Rabobank meerdere bijeenkomsten ‘Financieel Gezond Wonen’. Wilt u hiervoor uitgenodigd worden, mail dan uw gegevens naar communicatie.rh@rabobank.nl. Direct een afspraak maken kan ook via (030) 224 66 66. Met al uw vragen over hypotheken kunt u op werkdagen bovendien zonder afspraak binnenlopen op een van de Rabobank-kantoren. In 30 minuten krijgt u meer inzicht in uw mogelijkheden.

 

Rabobank Rijn en Heuvelrug
Hofspoor 1
3994 VZ  Houten
www.rabobank.nl/rh