Op zondag 26 januari a.s. zal burgemeester Gilbert Isabella een tijdelijk lichtmonument ‘Levenslicht’ onthullen tijdens de Holocausherdenking. Dit monument is gemaakt door kunstenaar Daan Roosegaarde op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Locatie
Vanaf 15.00 uur kunt u de onthulling bijwonen in de H. Michaëlkerk, Jhr. Ramweg 18 in Schalkwijk. Familieleden van Joodse oorlogsslachtoffers, die in Houten en Schalkwijk tussen 1940 en 1945 ondergekoken zaten, opgepakt zijn en omgekomen in de concentratiekampen, zullen hierbij ook aanwezig zijn.
Herdenking Holocaust
Monument
In totaal zijn 104 duizend stenen in het monument verwerkt, ter nagedachtenis aan de 104 duizend Joden, Roma en Sinti die slachtoffer werden van de holocaust. De stenen worden opgedeeld in kleinere monumenten, die naar ruim 150 gemeenten gaan en tijdens de holocaustherdenking in gebruik worden genomen.

27 januari Lichtmonument bezoeken
Op 27 januari kunnen belangstellenden het monument van 9.00-21.00 uur bezoeken in de H. Michaëlkerk in Schalkwijk. Die dag zal de kerk alleen/vooral verlicht zijn door het monument. Daarna wordt het licht in het monument gedoofd en verplaatst naar een andere kerk in de gemeente.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Ons Houten.

Ons Houten