Help de ringslangen tijdens de gezinsochtend Broeihoop Omzetten op zaterdag 7 maart 2020!

Ieder jaar worden de ingezakte broeihopen voor de ringslang doorzocht naar lege ringslang-eieren om zo te zien hoeveel ringslangetjes er vorig jaar geboren zijn. Daarna worden de broeihopen weer opnieuw opgezet, zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen.Omdat er steeds minder natuurlijke gelegenheden zijn waar de ringslangen hun eieren kunnen leggen, worden ze een handje geholpen. Doet u mee?

Deze dag is bedoeld voor gezinnen met kinderen waarbij de kinderen centraal staan. Ze starten om 10.00 uur bij Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5 (achter Nieuw Wulven) waar we wat te drinken krijgen en er vertelt wordt over de ringslangen.

Daarna gaan ze lege eieren zoeken en een broeihoop omzetten die bij het klompenpad van Boerderij Slagmaat en Nieuw Wulven ligt. Zij zorgen voor de materialen. Trek rubberlaarzen aan en neem uw lunch mee. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de kinderen.
Om 13.00 uur is de activiteit afgelopen. Voor volwassenen en oudere kinderen worden er nog twee dagen Broeihopen Omzetten georganiseerd op zaterdag 21 maart en 28 maart.

Voor vragen en aanmelding voor deze dagen kunt u mailen naar:  ringslangenwerkgroephouten@gmail.com.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Ons Houten.

Ons Houten