Is het u of een bekende ook wel eens overkomen? U stapt ’s ochtends de deur uit en dan blijkt uw auto opengebroken of gestolen te zijn. Vooral auto’s tussen de vier en zeven jaar oud en van het merk BMW, Audi en Volkswagen zijn geliefd bij het dievengilde. Ook in Houten worden regelmatig auto’s ontvreemd en opengebroken. Het diefstalcijfer daalt gelukkig wel dankzij de voertuigbeveiliging die er te krijgen is.

Voertuigbeveiliging
Wilt u uw auto ook goed beveiligen? Denis Leemkuil, eigenaar van Micpoint B.V., het moederbedrijf van Veguard: ‘Verzekeringsmaatschappijen eisen voertuigbeveiliging op de wat duurdere auto’s. Als de auto vanuit de fabriek geleverd wordt, is de beveiliging meestal onvoldoende. Een optie is een startonderbreker, autoalarm en/of voertuigvolgsysteem. Dit laatste systeem heeft een koppeling naar een erkende meldkamer, die in verbinding staat met de hulpdiensten. Uw gestolen auto is door heel Europa op te sporen. Het terughaalpercentage ligt erg hoog. Micpoint is een erkend inbouwstation. Wij leveren en monteren deze systemen op een door u gekozen locatie door heel Nederland of op ons kantoor in Houten.’

Makkelijk te hacken
Denis: ‘Nieuwere auto’s hebben tegenwoordig vaak een ‘keyless entry’, waarbij de auto geopend en gestart kan worden zonder sleutel, maar alleen met een afstandsbediening. Het dievengilde heeft ontdekt dat deze systemen ontzettend makkelijk te hacken zijn. Met een speciaal apparaatje kunnen ze het signaal van de autosleutel, die in huis ligt, opvangen en de auto openen en starten. Dit is te voorkomen door de afstandsbediening in een blikje of metalen doosje te leggen. Ontwikkelaars van beveiligingssystemen hebben deze trend ook opgepakt en hebben de systemen zo aangepast dat hacken niet meer mogelijk is. Een voorbeeld van zo’n systeem is een goedgekeurd autoalarm eventueel uitgebreid met een voertuigvolgsysteem.’

Veguard
Veguard is onderdeel van Micpoint B.V. Op Vlierweg 38a in Houten staat, midden tussen de woningbouw, ons gezellige kantoor. Daar kunt u ook uw voertuigbeveiliging in laten bouwen. U krijgt dan niet alleen een korting, er staat ook een kopje koffie/thee voor u klaar en wij bieden gratis wifi. Kijk op onze website voor de mogelijkheden, www.veguard.nl.

 

Voorkom dat je auto gehackt wordt!

Tekst: Susan Nijholt
Foto: Micpoint B.V.

www.veguard.nl
www.micpoint.nl