Rijdend over de rondweg van Houten passeren we bij bedrijventerrein De Meerpaal het pand van ISOLUIK. Weinig mensen weten dat er achter deze naam een voor Nederland uniek bedrijf schuilgaat. Reden genoeg om meer te willen weten over het bedrijf en de producten die worden geleverd. We spreken af met Ron Weldam in de showroom op het Zeilschip.

Ron: ‘Al ruim 30 jaar zijn wij in Nederland de toonaangevende firma op gebied van raamluiken. Of het nu gaat om draailuiken, schuifluiken of vouw-schuifluiken, de klanten kunnen bij ons terecht voor de beste oplossing. Ze beschermen uw woning tegen zon, storm of kou. Ze houden inbrekers buiten en huiselijke warmte binnen. Maar bovenal: ze zijn mooi. Een huis met luiken is áf.’

Uitstraling
Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest. Klassieke landhuizen, kastelen, boerderijen en andere monumentale gebouwen, al sinds de middeleeuwen werden ze door de bewoners voorzien van luiken. Om heel praktische redenen, maar later ook vanwege het esthetische aspect. Door de vensters aan te kleden met fraai timmerwerk, werd het effect van symmetrie, van architectonische klasse, nog eens extra benadrukt. Misschien is deze ontwikkeling wel bepalend geweest voor de uitstraling die luiken vandaag de dag nog hebben: die van grandeur en welvaren. Een sieraad voor ieder bouwwerk.

Met de hoge temperaturen van afgelopen zomer nog vers in ons geheugen, is maar weer gebleken hoe belangrijk goede zonwering aan uw woning kan zijn. Door de zonwerende werking van luiken zijn deze onverminderd populair. Tel daarbij op de almaar groeiende belangstelling in de media voor wooncomfort en de aankleding van de eigen woning. Luiken bieden huiseigenaren de mogelijkheid om zich te onderscheiden, ze geven een woonhuis een geheel eigen karakter.

IsoluikAluminium luiken
In de eerste jaren werden de luiken alleen gemaakt van hout. Maar sinds ruim 15 jaar leveren wij ook de aluminium producten aan onze klanten. De ontwikkeling van aluminium is inmiddels zover dat het, zeker op enige afstand, nauwelijks nog te onderscheiden is van hout. Daarbij heeft aluminium belangrijke voordelen. Het is duurzaam, onderhoudsarm, vormvast, licht van gewicht, kleurecht, sterk en weerbestendig. En niet geheel onbelangrijk, prijstechnisch zijn de aluminium luiken een stuk aantrekkelijker dan de houten exemplaren.

Ron: ‘Onze klanten zijn particulieren die rechtstreeks bij ons terecht kunnen. Wij adviseren onze klanten, doen het opmeten en ook de montage van alle producten. Maar naast de particuliere klanten werken wij veel voor grote bouwbedrijven. Wij verzorgen dan de levering en montage van vele aluminium draailuiken voor hele woonwijken. Houten Castellum is daar een mooi voorbeeld van, of het nieuwe dorp Hoef en Haag bij Vianen en de wijk Parijsch in Culemborg.

Op zoek naar een leuke afwisselende baan?
Wij werken vanuit ons kantoor hier in Houten. Onze monteurs gaan hier vandaan met de materialen in de montagewagens op pad naar de klanten. Door de toenemende vraag naar onze producten en diensten zijn wij op zoek naar extra monteurs en een nieuwe collega op kantoor voor de werkvoorbereiding en planning. Dus ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb je zin in een leuke afwisselende baan? Neem dan contact met ons op.’

Isoluik B.V.
Zeilschip 30
3991 CT Houten
Tel. (030) 603 55 22
www.isoluik.nl

 

Bekijk hier de vacatures van Isoluik op onze website.