Terwijl de Houtense Dana Dijs-Bom nog werkervaring op deed als huidtherapeut in Amsterdam, kreeg zij op 22-jarige leeftijd de mogelijkheid om een eigen praktijk te starten in de kern van Houten. Dit najaar viert Huidzorg Houten, kliniek voor huid- en lasertherapie, het tienjarige jubileum!

Zelf tobbend met acné in haar tienertijd wist zij uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om een huidprobleem serieus te nemen. In Houten moest er dringend een expert komen die op een onderbouwde manier huidproblemen kon behandelen mét resultaat, vond zij.

Ondernemen en investeren
Dana komt uit een ondernemende familie en heeft veel van haar ouders geleerd in de bakkerij. ‘Ik heb nooit getwijfeld of ondernemen zou gaan lukken. In mijn hoofd was Huidzorg Houten tot in de puntjes uitgedacht,’ zegt Dana. ‘Maar dat het hiertoe zou leiden, heb ik niet durven dromen. Ik wilde gewoon zoveel mogelijk mensen met huidklachten helpen en steengoede behandelingen geven.’ Zelfverzekerd door de toenemende vraag deed zij geleidelijk steeds meer investeringen in hoogwaardige laserapparatuur. Behandelingen werden effectiever, door het volgen en zelfs voorlopen op de ontwikkelingen in de branche.

Behandeling op maat
‘Als een hamer het enige gereedschap is waarover je beschikt, ben je geneigd ieder probleem als een spijker te zien. Huidzorg Houten beschikt over een hele gereedschapskist vol behandelmogelijkheden, waardoor we combinaties kunnen maken, die specifiek op een huidprobleem of huidconditie van toepassing zijn. We laten ons niet beperken tot de gangbare werkwijze. Daar ligt onze kracht.’

Huidzorg Houten beschikt over vele behandelmogelijkheden met combinaties die specifiek op een huidprobleem van toepassing zijn

Teamwork makes the dream work
Inmiddels bestaat Huidzorg Houten uit acht huidtherapeuten en drie officemanagers. Dana: ‘Ik bof ontzettend met zulke zelfstandige, enthousiaste mensen om mij heen. Ze hebben echt hart voor de zaak en dat maakt het ondernemen voor mij een stuk makkelijker.’ De nieuwe praktijkmanager Suzanne van der Velde neemt sinds kort taken over op het gebied van personeel, planning en administratie, waardoor Dana zich volledig kan richten op de kwaliteit van de behandelingen en innovatie.

Organische groei
De praktijk is in tien jaar tijd ook in oppervlakte gegroeid: van 30 m2 naar 323 m2. De moderne en serene uitstraling geeft patiënten een goede eerste indruk. De patiënten waarderen de no-nonsense sfeer, de eerlijke tarieven en de laagdrempeligheid van Huidzorg Houten. Doordat Dana ingewikkelde medische termen goed kan omvormen naar begrijpelijke taal, wordt het bereik van nieuwe patiënten steeds groter.

Gezonde huid steeds belangrijker
Huidverbetering is een hot item dat onder zowel jongeren als ouderen leeft. Acné, overbeharing, roodheid en goedaardige huidtumoren in het gezicht en op het lichaam zijn de meest voorkomende klachten. Dana: ‘Het geeft ons veel voldoening als mensen op onze website hun eigen huidklacht herkennen en daarna aan de bel durven te trekken. De opluchting die zij voelen als ze geholpen zijn, daar doen we het voor!’

Dana wil ook graag haar man Mark Dijs een keer noemen. ‘Hij staat altijd op de achtergrond, maar is van onschatbare waarde geweest voor Huidzorg Houten. Van marketing tot administratie en belangrijke sparring partner. Zonder hem zou ik niet zover zijn gekomen.’

Afspraak maken
Een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Huidzorg Houten kan via www.huidzorghouten.nl of 030-6342561 en aan de balie van de praktijk in het Zorggebouw aan de Prins Bernhardweg 69 in Houten. Huidzorg Houten is geopend van maandag tot en met zaterdag en ook op de meeste doordeweekse avonden vinden er behandelingen plaats.

De opluchting die een cliënt voelt als ze geholpen is, daar doen we het voor!

 

Tekst Dana-Dijs-Bom
Foto’s: Arma Fotografie

www.huidzorghouten.nl