’8 idioot leuke manieren om klanten te krijgen.’
‘De brutaalste verkoopmethode’.
‘Meer energie en lekker slank.’

Ik krijg dagelijks dit soort boodschappen in mijn inbox. Van dames en heren die me van alles beloven. En ik lees ze graag door. Zeker als ik tips krijg die mij zakelijke successen opleveren of nog beter: een plat buikje.
Soms zit er een link in zo’n mailtje verstopt. Dan mag ik een webinar volgen; een online lezing of workshop. Ook daarvoor ben ik wel te porren. Want als taalmevrouw wil ik graag weten hoe je dat nou doet, zo’n webinar verzorgen.

Wat me opvalt: ze zitten vaak vol psychologische trucjes. Spelen in op het verlangen naar rijkdom of er picobello uit zien. Een hang ook naar grote stappen, snel thuis.
De dames en heren die zulke webinars houden, tonen zich eerst heel kwetsbaar. Ze vertellen dat zij zich vroeger weinig succesvol voelden of het liefst met chips en cola op de bank hingen. Maar toen…. ontdekten zij het geheim om het roer om te gooien.

Daarna willen ze weten wat jij voelt en denkt. ‘Durf jij in je bikini op het strand te liggen?’ of ‘Werk jij hard, maar blijft je bankrekening leeg?’ En dan sluiten ze hun webinar af met ‘handige tips’. Waar je niet echt veel aan hebt. Want alleen als je je aanmeldt, krijg je de echte succesformule te horen.

En voor je het weet, zit je ergens aan vast. Ik niet natuurlijk, want ik heb een unieke methode ontwikkeld om zulke verleidingen te weerstaan. ‘Dus ben jij met een natte vinger te lijmen?’ Met mijn tien tips reken je daarmee af. Meer weten? Luister morgen naar mijn webinar. Appeltje, eitje dit!

Mariëtte Woudenberg // www.puurtaal.nl

Mariëtte Woudenberg is vaste columniste van het EigenHoutje Magazine. Lees ook haar vorige column op onze website!