Huidzorg Houten heeft zich gepositioneerd als de grootste huidkliniek van Midden-Nederland. Met verschillende laserapparaten kunnen de acht ervaren huidtherapeuten de meest uiteenlopende huidproblemen verhelpen. Dana Dijs-Bom, huidtherapeut en eigenaresse van Huidzorg Houten vertelt graag meer over de ontwikkelingen in haar branche.

Laagdrempeligheid

Het beroep huidtherapeut heeft meer bekendheid gekregen. Je hoeft tegenwoordig niet meer met een huidprobleem rond te blijven lopen. Mensen nemen sneller de stap om de huidtherapeut in te schakelen. Innovaties op het gebied van huidverbetering, licht- en laserbehandelingen en daarbij meer maatschappelijke acceptatie, hebben ook een positieve bijdrage geleverd. Tegelijkertijd zoeken mensen steeds vaker zelf naar informatie op internet.

Huidzorg Houten
Foto: Arma Fotografie

Behandelingen met laserapparatuur

Dana: ‘Een laser is met zijn golflengte exact afgesteld om één specifiek doel in de huid te bereiken, zoals haarzakjes, bloedvaatjes, bindweefsel of pigment. Een laser bereikt het doel zonder dat de omliggende huid beschadigd raakt. Daardoor is de behandeling zeer secuur en gecontroleerd. De mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen is ook een groot voordeel van lasertherapie. Andere voordelen van lasertherapie zijn het comfort, het langdurige resultaat en de snelheid van de behandeling.’

Huidverjonging 

Mensen willen graag ‘mooi verouderen’, zonder ingrijpende procedures. Dat resulteert in een stijgende vraag naar fractionele laserbehandelingen, radiofrequentie behandelingen, Skinboosters en micro-needling therapie. Dana: ‘De juiste volgorde, als je het mij vraagt. Het is belangrijk om het collageen in de huid te blijven activeren voor het meest natuurlijke resultaat op lange termijn.’

Acné wordt heel serieus genomen
Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de oorzaken van acné en de rol van de talgklieren bij acné. Nieuwe lokale behandelingen zullen ook meer doelgericht zijn. Gezien de toenemende risico’s op antibioticaresistentie zullen middelen die antibiotica bevatten steeds minder vaak worden voorgeschreven.  Er wordt meer accent gelegd op het herstellen van de schade na een doorgemaakte acné, zoals acné-littekens, roodheid en pigmentvlekjes.

Transparantie in resultaat 

De focus ligt steeds meer op het resultaat van de behandeling en deze moet uiteraard wetenschappelijk bewezen zijn. Meetinstrumenten en visuele ondersteuning zijn onmisbaar geworden in de kliniek. Huidzorg Houten maakt bij elke nieuwe cliënt een huidscan waarmee de huidconditie nauwkeurig in beeld wordt gebracht en het resultaat meetbaar.

Ook de overheid en zorgverzekeraars doen een beroep op het aantonen van kwaliteit en effectiviteit van behandelingen. Behandelingen met een medische indicatie (acné, overbeharing en huidkleurverschillen) in het gelaat worden gelukkig nog steeds vergoed bij een aanvullende polis.

Persoonlijke behandeling

Dana: ‘De cliënt heeft behoefte aan eerlijkheid, betrouwbaarheid en authenticiteit. Daar kunnen wij als huidtherapeuten alleen maar achter staan. Ze willen maatwerk en persoonlijke aandacht, want ze weten: iedere huid is uniek. De ‘klik’ die ze voelen met een huidtherapeut, de sfeer in de kliniek en de missie van een bedrijf (mensen zelfvertrouwen geven) is tegenwoordig minstens zo belangrijk als de uitvoering van de behandelingen zelf. Sommige trends brengen natuurlijk wel uitdagingen met zich mee, maar we zien dit juist als kansen om ons nog verder te ontwikkelen en te verbeteren.’

Afspraak maken?

Achterin het EigenHoutje Magazine vindt u een coupon voor een gratis en persoonlijk adviesgesprek met één van de acht ervaren huidtherapeuten van Huidzorg Houten. U kunt een vraag stellen of een afspraak maken via 030-6342561 of www.huidzorghouten.nl.
Huidzorg Houten
Foto: Arma Fotografie


Welke behandelingen heeft Huidzorg Houten te bieden?

ACNE
 • ZO Acne Treatment
 • ZO Acne Treatment Advanced
 • Kuur peelings
ANTI-AGING
 • ENDYMED 3Deep
 • ENDYMED Intensif RF Microneedling
 • ENDYMED Fractional Skin Resurfacing
 • RRS-Inject Skinboosters
 • Fractionele laserbehandeling
BEHARING
 • Laserontharing
 • Elektrische epilatie
HUIDONEFFENHEDEN
 • KTP-laser, curetteren, bevriezen of coaguleren
(ACNE)LITTEKENS & GROVE PORIËN
 • ENDYMED Intensif RF Microneedling
 • ENDYMED Fractional Skin Resurfacing
 • Fractionele laserbehandeling
 • SkinPen Micro-needling therapie
PIGMENTVLEKKEN
 • IPL-behandeling
 • ME Line pigmentbehandeling
 • Peeling niveau 3
ROODHEID EN VAATJES
 • IPL-behandeling
 • KTP-laser
 • Beenvaatjes laserbehandeling
BODYCONTOURING 
 • Cryolipolyse
 • ENDYMED 3Deep