Op de Kruisboog in Houten vindt u Zwembad De Startsprong. In dit gezellige zwembad staat zoveel mogelijk persoonlijke benadering tijdens de zwemlessen voorop. Er is aandacht voor het individu en dat blijkt uit de mogelijkheden die geboden worden! Ingrid en Jeroen, samen eigenaar van De Startsprong, vertellen hier graag meer over.

Motorische ontwikkeling
Jeroen: ‘De motorische ontwikkeling wordt goed in de gaten gehouden tijdens het zwemtraject. Zwemmen is namelijk een specialistische beweging die je nergens anders kan oefenen en dus een goede motoriek vereist. Vandaar dat wij groepjes hebben die niet groter zijn dan acht kinderen. De kinderen krijgen op die manier zoveel mogelijk de juiste aandacht.’

Kinderfysiotherapie
Ingrid: ‘Tegenwoordig is de motoriek van de kinderen anders ontwikkeld dan jaren geleden, toen het iPad tijdperk er nog niet was. De Startsprong werkt samen met kinderfysiotherapiepraktijk Kind en Fysio uit Houten. Zij adviseren ons als er kinderen zijn die moeite hebben met de zwembeweging. Op deze manier hopen wij het zwemtraject voor de kinderen en lesgevers zo snel en aangenaam mogelijk te laten verlopen.’

Survival
Tijdens de zwemlessen wordt er ook aandacht besteed aan diverse survival-elementen. Het diploma is daarop ingericht, zodat ook deze vaardigheden getoetst worden tijdens het afzwemmen. De kinderen kunnen dan in meer situaties zichzelf redden in en op het water.

Inschrijven zwemles
Spreekt dit je aan en wil je je kinderen graag bij De Startsprong laten lessen? Wacht niet te lang met inschrijven! Kinderen mogen starten met zwemles vanaf 4,5 jaar. Een leeftijdsgrens voor inschrijven is er niet.

Andere activiteiten
Bij De Startsprong worden, naast zwemlessen, ook andere activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn banenzwemmen en baby/peuterzwemmen, maar ook Aqua-joggen en Aquatraining staan op de wekelijkse agenda.

Interesse? Meer informatie vindt u op onze website: www.destartsprong.nl!

Zwembad De Startsprong
Kruisboog 36
3994 AE Houten
030-638 61 71
info@destartsprong.nl
www.destartsprong.nl