Dit jaar verscheen het eerste kinderboek van Patrick Bals, eigenaar van Omni Ontwerp: ‘Mekkie op weg naar de top’. Zelf ooit een kinderboek stond al een tijdje op zijn bucketlist. Maar hoe begin je aan zoiets? Hoe kom je tot een leuk verhaal en illustraties? Én hij wilde er graag een goed doel mee steunen. Patrick deelt zijn ervaring.

Patrick: ‘Een kinderboek maken begint met brainstormen. Waar moet het boek over gaan? Mijn hobby is fietsen, dat moest het onderwerp worden. De hoofdpersoon in het verhaal werd toepasselijk een fietsend klimgeitje. Ik heb twee jonge kinderen, zij waren mijn inspiratie voor de rest van het verhaal. Er kwamen al snel veel ideeën. Met hulp van een paar mensen in mijn directe omgeving is dat prima gelukt.’

KikaGoed doel: Kika
Naast het zelf maken van een kinderboek wilde Patrick graag een goed doel steunen met de opbrengst. Eind 2018 besloot hij om mee te fietsen met Giro di KiKa 2019 om geld op te halen voor stichting KiKa (kinderen kankervrij). Patrick: ‘Ik ben me gaan beseffen wat voor impact deze vreselijke ziekte heeft op kinderen. In 2020 fiets ik weer mee. Het goede doel voor mijn kinderboek is daarom ook KiKa.’

Per verkocht boek gaat € 2,00 naar stichting KiKa! ‘Mekkie op weg naar de top’ is te koop via de website www.mekkie.store en ligt in de winkel bij de Readshop op Castellum.

Mekkie op weg naar de top
‘Mekkie op weg naar de top’ gaat over een klimgeitje die zijn jarige Opa wil bezoeken. Opa Bokkie woont bovenop een berg, dus Mekkie pakt zijn fiets en gaat op pad. Onderweg komt Mekkie diverse diertjes tegen met problemen tijdens hun fietstocht. Gelukkig heeft Mekkie voor iedereen een oplossing, zodat de diertjes weer hun weg kunnen vervolgen. De diertjes gaan mee naar Opa. Maar als ze bijna bij Opa zijn kan Mekkie niet meer verder fietsen. Kunnen de diertjes Mekkie helpen?

Meer weten over Omni Ontwerp? Lees hier zijn artikel in het EigenHoutje Magazine!