Sinds 1995 is SBM Advocaten & Mediators, aanvankelijk onder de naam Van Slagmaat Advocaten, gevestigd in Houten. Tegenwoordig hebben wij ook een vestiging in Utrecht Leidsche Rijn. In bijna 25 jaar is het kantoor gegroeid naar zes ervaren advocaten met professionele ondersteuning. Ieder met zijn eigen rechtsgebieden en specialisaties.

Complex
De tijd dat een advocaat allround was en allerlei verschillende rechtsgebieden kon bedienen is verleden tijd. Wetgeving is uiterst complex geworden. Het arbeidsrecht is bijvoorbeeld in vijf jaar tijd driemaal ingrijpend gewijzigd. Elke advocaat moet de actuele ontwikkelingen in de rechtspraak intensief volgen om zo goed mogelijk klanten te kunnen adviseren. Zowel de zakelijke ondernemer met een handelsgeschil of een vergunningskwestie, als een particulier die gaat scheiden of dreigt te worden ontslagen, moet erop kunnen vertrouwen dat ‘het dossier’ bij SBM in goede handen is.

Mediation
Een belangrijke ontwikkeling is, dat steeds meer mensen en organisaties ervoor kiezen om geschillen op te lossen via ‘mediation’. Bij SBM Advocaten zijn er advocaten die een mediationopleiding, met specialisatieopleidingen, hebben gevolgd en zich gecertificeerd mediator mogen noemen. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar, gespecialiseerd in het begeleiden van onderhandelingen, die samen met partijen op zoek gaat naar een oplossing van het geschil. Mediation is minder ingrijpend dan een gerechtelijke procedure en kan daardoor geld en tijd besparen. Belangrijk is wel dat beide partijen open staan voor mediation. In een speciale overeenkomst wordt vastgelegd, dat al hetgeen dat wordt besproken, vertrouwelijk blijft en niet mag worden gebruikt tegen de ander indien de mediation onverhoopt strandt. Als een partij tijdens de mediation afhaakt, stopt de mediation. In dat geval mag de mediator daarna niet optreden voor één van de partijen. Beide partijen dienen alsnog een eigen advocaat of adviseur te zoeken om het geschil op te lossen.

SBM Advocaten biedt naast echtscheidingsmediation, ook business-mediation waarbij conflicten tussen zakenpartners, vennoten of bedrijven onder leiding van een gecertificeerd mediator, specialist op het gebied van ondernemingsrecht, worden behandeld. Daarnaast houden onze mediators zich ook bezig met arbeidsmediation, de bemiddeling in arbeidsgeschillen.|

Het percentage van geslaagde mediations, zowel van echtscheidingen, als bij zakelijke geschillen en arbeidsgeschillen ligt hoog. Vaak blijkt dat op een constructieve wijze gezamenlijk een oplossing wordt bereikt waarmee beide partijen vrede hebben. Dat is bij een vonnis van een rechter vaak anders.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem contact met ons op via:

SBM Advocaten & Mediators
Het Spoor 64
3994 AL Houten
030-6353432
info@sbmadvocaten.nl
www.sbmadvocaten.nl

SBM Advocaten en Mediation