Heeft u uw huisdier gechipt en ook geregistreerd? PetBase uit Houten is één van de grootste aangewezen dierendatabanken van Nederland waar de chips geregistreerd worden. Samen met Dierenkliniek DierenKriek en Dierenkliniek Zuid zorgen zij voor een goede registratie van huisdieren in Houten.

Het chippen van huisdieren vindt plaats bij een dierenarts, dierenasiel of fokker. Het is essentieel om je huisdier terug te kunnen vinden. Want zeg nou eerlijk, je wilt je geliefde huisdier toch graag weer in je armen kunnen sluiten nadat hij/zij vermist is geraakt?

PetBase
Bij PetBase kunnen alle gechipte huisdieren geregistreerd worden door de dierenarts, het dierenasiel of de fokker. Daarna kunnen eigenaren wijzigingen 24 uur per dag online gratis doorgeven. En heel leuk en handig, er kan een foto van je huisdier gekoppeld worden!
Denis Leemkuil, eigenaar van PetBase: ‘Sinds 1 april 2003 is het chippen en registreren van honden in Nederland verplicht. Deze regels zijn ingesteld om malafide hondenhandel en fokkerij tegen te gaan. Voor katten geldt nog geen verplichting, maar daar wordt wel over gesproken.’

Hoe wordt een huisdier gechipt?
Een chip is een transponder van 8-12mm en gemaakt van kunststof of bioglas. De chip wordt tussen de schouderbladen met een speciale injectienaald ingebracht. Je dier voelt niet meer dan een prikje vergelijkbaar met een normale injectienaald. Na het chippen merkt je dier niks meer van de transponder en het is niet schadelijk voor de gezondheid.

Als je huisdier is gevonden
Als je huisdier wordt gevonden kunnen dierenambulances (zelfs sommige politiediensten), dierenartsen, asielen en fokkers, de chip uitlezen. De eigenaar bepaalt zelf bij de registratie welke gegevens zichtbaar zijn. Denis Leemkuil: ‘Het is heel belangrijk om de gegevens up-to-date te houden. Geef bij een verhuizing altijd direct het nieuwe adres door. Het gebeurt regelmatig dat een poes wegloopt op het nieuwe adres. Als het dier vervolgens niet goed geregistreerd staat is de kans groot dat de eigenaar niet met het dier herenigd kan worden, maar dat het dier in een asiel terecht komt.’

Dierenkliniek DierenKriek
DierenKriek is gevestigd in het pand van de Welkoop. Klanten kunnen op één locatie zowel bij de dierenarts, Petra de Kriek, als de honden-kattentrimsalon terecht. Voor reguliere diervoeding en dierenbenodigdheden kunnen klanten vanuit de praktijk naar de Welkoop winkel. Door de nauwe samenwerking tussen Team DierenKriek en Welkoop (Gillian en Dirk), worden klanten altijd goed geadviseerd.

Bij DierenKriek vinden ze het voorkomen van stress heel belangrijk, ook worden er geen witte jassen gedragen of stinkende desinfectiemiddelen gebruikt. Petra: ‘Doordat we op afspraak werken, nemen we voor ieder dier de tijd om het vertrouwen te winnen. Ook het chippen doen we regelmatig en we verzorgen de registratie sinds twee jaar bij Petbase. Het registreren verloopt gemakkelijk en wijzigingen kunnen gratis doorgegeven worden. Dit past bij DierenKrieks servicegerichte aanpak.’

Dierenkliniek Zuid
Alle gezelschapsdieren kunnen terecht bij Dierenkliniek Zuid, gevestigd op de Beusichemsetuin 9 in Houten. De twee dierenartsen, Wilma de Grauw en Anja Bosschieter, staan 24 uur per dag klaar om je geliefde dier te helpen, zowel overdag, ’s avonds, ’s nachts, als in het weekend. Door voorlichting en goed te luisteren naar vragen proberen zij de gezondheid en het welzijn van je huisdier te bevorderen.
Ook voor natuurvoer van Carnibest kun je terecht bij deze dierenkliniek. Er zijn veel smaken op voorraad. Zit de juiste smaak er niet bij? Dan wordt het voor je besteld.
Dierenkliniek Zuid werkt al jaren, naar volle tevredenheid met PetBase. Wilma de Grauw: ‘De voordelen van PetBase zijn groot en ze hebben een goede service. Dankzij deze databank worden dagelijks dieren herenigd met hun eigenaren.’

PetBase: www.petbase.eu
DierenKriek: www.dierenkriek.nl
Dierenkliniek Zuid: www.dierenkliniekzuid.nl