Wanneer je moeder ouder wordt en het haar niet meer lukt om zelf haar boodschappen te doen of het huis schoon te maken, dan help je haar hiermee. En als je kind een verstandelijke beperking heeft dan zorg je dat hij de juiste hulpmiddelen en ondersteuning krijgt. Logisch. Toch?

Steunpunt Mantelzorg Houten helpt bij vragen en zorgen
In Nederland zijn er meer dan 4,4 miljoen mantelzorgers. Zorg kan samen gaan met leuke momenten, maar kan ook vragen en zorgen met zich meebrengen. Steunpunt Mantelzorg Houten biedt de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek, verwijst door en organiseert diverse activiteiten. Daarnaast werkt ze samen met de jongerenwerkers van ‘van Houten&co’ die op middelbare scholen les geven over jonge mantelzorgers en leuke uitjes voor deze jongeren organiseren.

In het afgelopen jaar is het Mantelzorgcafé opgezet
Steunpunt Mantelzorg Houten viert deze maand haar tweejarig bestaan. In die twee jaar heeft het steunpunt zich steeds verder ontwikkeld. Het Mantelzorgcafé is één van die ontwikkelingen. Dit café vindt elke laatste donderdag van de maand plaats in Huis van Houten en is dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten tijdens een ontspannen avond uit. Elke maand met een andere invulling, zoals een filmavond, creatieve avond, workshop of wijnproeverij.

Het steunpunt organiseert ook de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers
Deze vindt plaats op zaterdag 17 november 2018 in het gemeentehuis van Houten. Van de gemeente ontvangen mantelzorgers een VVV-bon en muntjes om uit te geven op de markt. De markt bestaat uit een informatiemarkt en een productenmarkt. Er staan verschillende organisaties met informatie en tips en lokale winkeliers met leuke producten en cadeauartikelen waar u zelf iets uit kunt kiezen.

Geef je op!
Opgeven voor de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers kan via www.vanhoutenenco.nl/markt-voor-mantelzorgers. Meer weten over Steunpunt Mantelzorg Houten? Kijk op www.vanhoutenenco.nl/mantelzorg of neem contact op met Marinda Rodas via 030-70 01 500 of steunpuntmantelzorg@vanhoutenenco.nl.

Steunpunt Mantelzorg Houten

  • Hulp bij regeltaken
  • Het Mantelzorgcafé
  • Workshops en cursussen
  • Uitje voor jonge mantelzorgers
  • Ondersteunende gesprekken
  • Dag van de Mantelzorg
  • Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers

‘van Houten&co’
Steunpunt Mantelzorg Houten
Onderdoor 160
3995 DX Houten
T: 030-70 01 500
E: steunpuntmantelzorg@vanhoutenenco.nl
W: www.vanhoutenenco.nl